8.3 C
New York
Monday, March 27, 2023

We’ll talk about right here in regards to the addition of hours, minutes and seconds.
Allow us to take into account among the examples on including time.

Allow us to take into account some examples:

1. Add 3 hr. 25 min. 15 sec. and 5 hr. 20 min. 25 sec.

 We added hours, minutes and seconds respectively.

2. Add 5 hr. 45 min. 12 sec. and seven hr. 50 min. 24 sec.

 = 12 hr. 1 hr. + 35 min. + 36 sec. = 13 hr. 35 min. 36 sec. 12 hr. 95 min. 36 sec. = 12 hr. + (60 min. + 35 min.) + 36 sec. = 12 hr. 1 hr. + 35 min. + 36 sec. = 13 hr. 35 min. 36 sec.

3. Add 30 hr. 45 min. 45 sec. and 15 hr. 35 min. 17 sec.

 = 45 hr. 1 hr. 20 min.  1 min. 11 sec. = 46 hr. 21 min. 11 sec. 45 hr. 80 min. 71 sec. = 45 hr. + (60 min. + 20 min.) + (60 sec. + 11 sec.) = 45 hr. + 1 hr. + 20 min. + 1 min. + 11 sec. = 46 hr. 21 min. 11 sec.

4. Add 24 hr. 30 min. 20 sec. and 18 hr. 37 min. 54 sec.

 = 42 hr. 1 hr. 7 min. 1 min. 14 sec. = 43 hr. 8 min. 14 sec. 42 hr. 67 min. 74 sec. = 42 hr. + (60 min. + 7 min.) + (60 sec. + 14 sec.) = 42 hr. + 1 hr. + 7 min. + 1 min. + 11 sec. + 14 sec. = 43 hr. 8 min. 14 sec.

5. Add 5 hours 40 minutes and a pair of hours quarter-hour.

 Step I: Add the minutes. 40 + 15 = 55 minutes Step II: Add the hours 5 + 2 = 7 hours Reply: 2 hours quarter-hour.

6. Add 8 hours 35 minutes 40 seconds and 6 hours half-hour and 45 seconds.

 Step I: Add the seconds. 40 + 45 = 85 seconds              = 60 seconds + 25 seconds              = 1 minute 25 seconds Step II: Write 25 beneath seconds and carry 1 to minutes. Step III: Add the minutes. 1 + 35 + 30 = 66 minutes                   = 66 minutes + 6 minutes                   = 1 hour 6 minutes Step IV: Write 6 beneath minutes and carry 1 to hours. Step V: Add the hours. 1 + 8 + 6 = 15 hours Write 15 beneath hours. Reply: 15 hours 6 minutes 25 seconds

## You may like these

• ### Models of Time Conversion Chart | Conversion Chart | Us Methodology | Time

Models of time conversion chart are mentioned right here in hour, minute, second, day, week, month, and yr. We all know that there are 12 months in a yr. The months of January, March, Could, July, August, October and December have 31 days. The months of April, June, September and

Did not discover what you have been searching for? Or wish to know extra info
Math Solely Math.
Use this Google Search to search out what you want.